Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapo: Nastavit ćemo praksu organizovanja koncerata

FNA_65687

Menadžment Centra Skenderija u novembru i decembru ove godine organizuje koncerte Željka Joksimovića i Dubioze Kolektiv, s ciljem promocije urbane kulture i Sarajeva kao turističkog središta Bosne i Hercegovine.

Koncerti će biti održani u sklopu obilježavanja 48. godišnjice rada Centra Skenderija, a kako je kazao direktor Centra Amer Kapo, menadžment se odlučio na organizaciju tih kulturnih događaja jer je evidentno da je ponuda kvalitetnih zabavnih događaja u Sarajevu na “niskim granama”.

– Ovo su prvi koncerti koje Centar Skenderija sama producira u velikoj dvorani. Do sada smo samo iznajmljivali dvoranu. Odlučili smo organizovati svoj producentski tim i po uzoru na druge velike centre regiona organizovati ovakve događaje – rekao je Kapo na konferenciji za medije.

Koncert Željka Joksimovića će biti održan na dan kada je otvorena Skenderija – 29. novembra, dok će koncert Dubioze Kolektiv biti održan dva dana kasnije. Koncert Joksimovića će biti sjedećeg karaktera, te je broj mjesta ograničen na 3.500, a polovina karti je već kupljena.

Prodaja ulazinica za Dubiozu Kolektiv također ide veoma dobrao, a za taj koncert u prodaju je pušteno 10.000 ulaznica.

Kapo dodaje da će Centar Skenderija nastaviti s praksom organizovanja takvih kulturnih događaja.

– Sigurno je da Centar neće stati na ovim koncertima. Potrudit ćemo se da organizujemo još ovakvih događaja, a narevno dostupni smo i za iznajmljivanje dvorane. Želimo da Sarajevo ponovo organizuje veliki broj kulturnih dešavanja – zaključio je Kapo.

Ulaznice za koncerte Joksimovića i Dubioze Kolektiv moguće je kupiti putem portala kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima.