Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posušje

Klapa Zvizdan najbolja u ženskoj konkurenciji Festivala klapske pisme

DSC-6832

Posuški stećak, kao nagradu za osvojeno prvo mjesto, klapi Zvizdan uručio je izaslanik Federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović Goran Lulić

Klapa Zvizdan osvojila je prvo mjesto u kategoriji ženskih klapa na VII. Festivalu klapske pisme, održanom proteklog vikenda u Posušju.

Odlučio je tako nakon preslušanih deset klapa stručni žiri u sastavu maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, Mojmir Čačija, prof. Ivica Kaleb te prof. Terezija Kusanović. Posuški stećak, kao nagradu za osvojeno prvo mjesto, klapi Zvizdan uručio je izaslanik Federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović Goran Lulić, priopćili su organizatori.

Najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja u nedjelju, 1. kolovoza, bila je klapa Mir, te je kao nagradu dobila statuu Bure. Ministar gospodarstva Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Dario Sesar dodijelio je nagradu za drugo mjesto koje je pripalo klapi Ventula, dok je klapa Ankora osvojila treće mjesto, a nagradu im je uručio načelnik Općine Posušje Ante Begić.

Nastupale su klapa Ventula, klapa Zvizdan, klapa Mir, klapa Izvor, klapa Ankora, klapa Stivanja, klapa Salona, klapa Stridonne te klapa Mirabela.

“Ovime je službeno zatvoren Festival klapske pisme Posušje 2021 koji se održavao u subotu i nedjelju. Po odličnim izvedbama klapa, odazivu publike i atmosferi koja je vladala dvije natjecateljske večeri u prekrasnom ambijentu Trga hrvatskih branitlja, možemo reći da je Festival ispunio sva očekivanja organizatora i gledatelja”, stoji u priopćenju.