Knjiga.ba donosi nove naslove za jesenje dane

sajam knjiga22

Najveća online knjižara u BiH, na adresi Knjiga.ba, za sezonu “kiše i depresije” nudi niz najnovijih naslova.

Tako se na listi Knjiga.ba nalazi naslov “Što (ni)je ljubav” Ane Bučević. Ljubav ne treba definiciju, ljubav je definicija. Kada pokušamo definirati ljubav, vibracijski se udaljavamo od nje. Ljubav se ne opisuje, ljubav se osjeća. I ljubav se živi. Ako je već želimo definirati, neka ta definicija bude opisana emocijom – ljubav je osjećaj kao da si stigao kući.

Potom je na listi i “Rat i sjećanje” Željke Ivankovića. U tom romanu u teškoj se ratnoj svakodnevici snažno prepliću horizontala (sinkronija) svakodnevnog življenja i vertikala (dijakronija) sjećanja. Na sjecištu tih silnica, ustvari u emocionalnom svijetu glavnog junaka, narasta jedna posve neobična i nadasve dramatična priča. Autora u romanu primarno zanima život u opkoljenom Sarajevu i nedalekom Varešu, autorovu rodnom mjestu, u BiH uopće, do onog trena dok sve ne izgubi auru “domoljubnog (i svakog drugog) zanosa” i ne postane bjelodana ogoljena stvarnost u kojoj i o kojoj više nitko nema iluzija.

Roman “Američki bogovi” Nila Gejmena, prvi put objavljen 2001, istog časa je postao klasik – intelektualni i umjetnički vrhunac višestruko nagrađivanog majstora inovativne fikcije. Sada čitaoci imaju priliku da otkriju misteriju i magiju nove verzije autorovog rukopisa. Prošireno i dopunjeno izdanje “Američkih bogova” sa revidiranim prijevodom, iskonsko je ruho ovog savremenog remek-djela, saopćeno je iz Knjiga.ba.