Knjiga.ba predlaže nove naslove za predblagdanske dane

antikvarnica_snova

Najveća online knjižara u BiH, na adresi Knjiga.ba, predlaže nekoliko naslova za odabir u predblagdanske dane, kao poklon ili za vlastiti užitak u pisanoj riječi.

Jedna od njih je “Antikvarnica snova” Želimira Altarca Čička. U knjizi se nalaze samo neke od priča o ljudima s kojima je Čičak tokom proteklih decenija uspješno sarađivao i koje je promovisao. Želimir Altarac Čičak je jedan od najznačajnijih kreatora sarajevske muzičke scene, pionir diskdžokejstva, promotor i organizator velikih rock spektakala i voditelj mnogih popularnih emisija.

Tu je i knjiga “Bosanski bukvalizmi” Nedžisa Halilovića. Na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru, na Instagramu … mnogo je i onih koji svoje pisanje na ovim mrežama koriste da bi uveselili i sebe i druge, a drugi to, ako su zadovoljni dijele dalje. Jedan od onih autora za koje se može slobodno reći da pripada savremenicima aforizma i kratke pisane forme.

Knjiga.ba predlaže i naslov “Pokušaj biti ja” Aide Pehlivan. Knjiga je na ideji priručnika kako se nositi sa artritisom na pozitivan način. Bolest je provedena kroz sve njene faze, a kroz autobiografiju. Cilj je olakšati svima onima koji se suočavaju sa ovim problemom, saopćeno je iz Press Leftor.