Kultura

Onilne knjižara

Knjiga.ba predstavila tri nova naslova iz pera bh. pisaca

11/09/2019

Treći naslov je "Narandža s Trebevića - Svjedočenja i sjećanja iz Sarajeva u vremenu opsade 1992-1996." autora Ezudina Kurtovića

Onilne knjižara Knjiga.ba predstavila je tri nove knjige bh. pisaca koje se bave savremenom tematikom, donose sliku naše bliske prošlosti viđene očima pisca.

Prva je “Adem zvani Krst” autora Mirsada Pašovića za koju on kaže da je bajka po istinitoj priči.

Roman govori o nevjerovatnoj sudbini čovjeka koji je, braneći čast, završio u popravnom domu u kojem ništa dobro nije naučio, naprotiv.

Nepravda ga je i dalje kroz život tjerala da radi pogrešne stvari u životu, a njegova inteligencija dovela ga je u vrh evropskog kriminala.

Druga knjiga je “Pozdrav domovini – Put u (ne)izvjesnost” Osmana Menkovića koja sjeća na slavne dane bliske prošlosti. Iskrena priča koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Treći naslov je “Narandža s Trebevića – Svjedočenja i sjećanja iz Sarajeva u vremenu opsade 1992-1996.” autora Ezudina Kurtovića.

Riječ je o ličnom dnevniku jednog mladića, studenta, sudionika života i odbrane grada tokom njegove četverogodišnje opsade, dopunjen novinskim tekstovima, pojašnjenjima i aktuelnim promišljanjima o našoj sadašnjosti i budućnosti, saopćeno je iz Online knjižare Knjiga.ba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.