Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Knjiga Ivana Vrljića “Putnik u vremenu” predstavljena u Ljubuškom

ljubuskip

Mladi mostarski profesor filozofije i književnik Ivan Vrljić u petak je u Ljubuškom predstavio svoj prvijenac, knjigu poezije “Putnik u vremenu” koja je objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.

O njegovom stvaralačkom radu i djelovanju u svijetu književnosti u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom govorili su mostarski književnik i novinar Dragan Marjanović te profesorica i recenzentica ove knjige Tina Laco.

– Vrljić pripada najmlađoj postavi mostarske književne pozornice, njegova iskrenost i srdačnost, načitanost i rječitost su temelj njegove posve posebne poezije, a intelektualna izobrazba i svojevrsna vrckavost iščitavaju se iz njegovih aforizama – kazao je Dragan Marjanović, naglasivši pritom kako Vrljićeve pjesme motiviraju čitatelja na razmišljanje.

Tina Laco je tom prigodom kazala kako Vrljić stilom odudara od mnogih pjesnika svoje generacije.

– Ljubitelji recentnije suvremene poezije mladih pjesnika vjerojatno znaju koliko su oni skloni tome da izbjegavaju bilo kakav oblik konvencionalnosti, koliko teže tome da iskoče iz nekih zadanih formi i okvira, a Ivan Vrljić na tom apsolutno inzistira – kazala je Laco, dodavši kako je iz tog razloga njegovu poeziju zanimljivo čitati.

Naglasila je kako joj je kao recenzentici, čitateljici iskrenost komunikacije koju je Vrljićeva poezija u stanju ostvariti vrlo ugodna.

Autor je u svom obraćanju zahvalio svim sudionicima programa, organizatoru – ljubuškoj podružnici HKD Napredak, kao i svim ostalim uzvanicima i gostima, naglasivši da ga posebno raduje različitost dobnih struktura koji su pohodili ovo predstavljanje njegove knjige.

Vrljićeve stihove u intimnoj atmosferi Gradske vijećnice u Ljubuškom čitali su učenici Srednje strukovne škole „Ruđer Bošković“, dok su se za muzički dio programa pobrinuli učenici Osnovne muzičke škole u Ljubuškom.