Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uskoro u Buybooku

Knjiga o Hitleru, duboko izučena i radikalno revizionistička biografija

hit

Knjiga nagrađivanog historičara Brendana Simmsa konačna je biografija Adolpha Hitlera i prva koja u potpunosti objašnjava Hitlerova uvjerenja, pokazujući kako su ideje kao i uvijek glavni izvor ubilačkog ponašanja

Izdavačka kuća Buybook uskoro će u prodaji ponuditi knjigu “Hitler: Samo svijet je bio dovoljan” autora Brendana Simmsa.

Knjiga nagrađivanog historičara Brendana Simmsa konačna je biografija Adolpha Hitlera i prva koja u potpunosti objašnjava Hitlerova uvjerenja, pokazujući kako su ideje kao i uvijek glavni izvor ubilačkog ponašanja.

“Hitler: Samo svijet je bio dovoljan” donosi duboko izučenu i radikalno revizionističku biografiju, tvrdeći da glavni strateški neprijatelj diktatora, od početka njegove političke karijere dvadesetih godina prošlog stoljeća, nije bio Sovjetski Savez i boljševizam, već globalni kapitalizam i Anglo‑Amerika, te se suprotstavlja dobrom dijelu dominantnih pogleda na Hitlera.

Snažno argumentiran i krajnje konačan prikaz ubojitog tiranina, Simmsov Hitler je neophodno štivo za svakoga ko želi razumjeti porijeklo i ishode Drugog svjetskog rata.

Brendan Simms (Dublin, 1967) profesor je na Odsjeku za politiku i međunarodne studije Univerziteta u Cambridgeu. Autor je osam knjiga, uključujući “Najsramniji trenutak: Britanija i uništavanje Bosne”. Živi u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. S engleskog je preveo Muharem Bazdulj, saopćeno je.