SPKD "Prosvjeta"

Književni konkurs za mostarske osnovce na temu borbe protiv ovisnosti

natjecaj

Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2020. godine, a mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara, priopćili su organizatori

SPKD “Prosvjeta” Mostar, već treću godinu zaredom, raspisuje književni konkurs za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2020. godine, a mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara, priopćili su organizatori.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.

“Nadamo se da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na sudjelovanje u što većem broju”, navodi se u priopćenju.

Najbolji radovi pristigli na konkurs bit će nagrađeni, a sudionici će imati priliku sudjelovati na festivalu “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”.

Dodjela nagrada najboljima održat će se na finalnoj večeri festivala.

Projekt “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti.

Svoje radove, najviše tri, potrebno je dostaviti do 15.10.2019. godine na e-mail adresu: prosvjetamo@gmail.com, navode iz Prosvjete.