raspored predstava

Koje Vas izvedbe očekuju u Narodnom pozorištu Mostar ovog mjeseca

heroj nacije – anadolija

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM

Ljubitelji pozorišne umjetnosti u mjesecu januaru imat će priliku uživati u sjajnom programu koji je pripremilo Narodno pozorište u Mostaru.

Nakon uspješne premijere predstave „Bilo jednom…“ autora i režisera Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića, koju je publika sa oduševljenjem prihvatila, zainteresovani imaju priliku gledati ovu predstavu u petak, 14.01., sa početkom u 20 sati.

Predstava „Bilo jednom“ je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima, nekada zalutamo, a nekad se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalu i zapitamo ko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas. U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim „malim“ stvarima svog života i da li je nešto moglo drugačije.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Ko ne bude u mogućnosti gledati predstavu u navedenom terminu, već naredni petak 21.01.2022. godine u 20 sati, ima priliku to učiniti.

Posljednji petak u mjesecu januaru, 28.01., ansambl Narodnog pozorišta Mostar odigrat će predstavu „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, sa početkom u 20 sati.

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i reditelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu „skrivenih“ kamera, i kao posljedicu, raskol unutar ličnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija – parastvarnosti.
Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, k.g, Emir Spahić i Vedran Vilogorac.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.