Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Dani dijaspore"

Komedija “Američki san” na Velikoj sceni BKC-a Živinice

14908335_1749798968613413_2239899015237033709_n

Predstava je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, režirao ju je Dražen Pavlović, dok je scenografiju radio Suad Avdagić

Komedija “Američki san” u ponedjeljak na Velikoj sceni BKC-a Živinice. U okviru manifestacije “Dani dijaspore” tragikomična ispovijest glumca Elmira Krivalića, monodrama “Američki san”, biće izvedena na Velikoj sceni BKC-a Živinice, u ponedjeljak, s početkom u 19:00 sati.

Predstava je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, režirao ju je Dražen Pavlović, dok je scenografiju radio Suad Avdagić.

“Američki san ” je tragikomična ispovijest čovjeka koji je, tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama Zapada, tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su za njega ostavile tragične posljedice.

Predstava se direktno i bez cenzure dotiče svih problema današnjice: politike, zdravstva, mita i korupcije, odnosa prema homoseksualizmu, odnosno muškarca i žene, nasilja u porodici, te sukoba tradicionalnog i suvremenog.

“Američki san” je aktuelna priča jer mnogi mladi talenti i obrazovani ljudi sve više napuštaju zemlju, tragajući za boljim životom i nažalost veliku većinu mladih svoju budućnost vide izvan granica BiH.

Ovo je 26 igranje monodrame, koje je do sada pobrala simpatije publike gdje god da je gostovala.

Ulaz je slobodan, a pokrovitelj je Načelnik Samir Kamenjaković