Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Komedija “Drug lovac” gostuje u Kosači

drug lovac

Ova verbalna komika doziva duh nekadašnjeg vremena i životne apsurde u kojima se, slučajno ili namjerno, može naći čovjek

Komedija “Drug lovac’ gostuje u srijedu, 8. februara, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Predstavu će izvesti Metkovsko Amatersko Kazalište a riječ je o adaptaciji predstave “Gospon lovac” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua. U MAK-ovoj verziji on postaje ‘Drug lovac’, a radnja je premještena u Metković, u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke.

Ova verbalna komika doziva duh nekadašnjeg vremena i životne apsurde u kojima se, slučajno ili namjerno, može naći čovjek. Uostalom, ako u nečemu neretvanski kraj ima bogatu tradiciju, to je lov.

Lažni lov kao paravan za bračnu nevjeru, supruga koja se želi osvetiti, muževi rogonje, vječni student s ljubavnicom u Pločama i još mnogo toga oduševilo je publiku u urnebesnoj komediji, navodi se u najavi predstave.

Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, u predstavi glume Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina.

Ulaz je besplatan.