Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Komedijom “Državni lopov” zatvorene “Ljetne večeri Studio Teatra”

drzavni lopov predtsva3

Festival je zatvoren komedijom ‘Državni lopov’ u produkciji Studio Teatra, a igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija

Hit komedijom ‘Državni lopov’ sinoć je, pred više od 400 posjetitelja, zatvoren Treći međunarodni teatarski festival ‘Ljetne večeri Studio Teatra’ u Zenici.

Ove godine za publiku je izvedeno ukupno šest predstava, četiri za odrasle i dvije za djecu.

Ovogodišnji festival pod sloganom ‘Ove godine ljeto počinje 2. jula’, otvorila je predstava ‘Savršen kroj’ Sarajevskog ratnog teatra te UG ‘Scena’ u režiji Jasmina Durakovića, u kojoj igraju Admir Glamočak i Sead Pandur.

Drugu noć Festivala publika je uživala u višestruko nagrađivanoj predstavi ‘Trg ratnika’ Pozorišta mladih Sarajevo u režiji Dine Mustafića. U toj predstavi igraju Mario Drmać i Belma Lizde Kurt.

Treća noć Festivala bila je rezervirana za predstavu ‘A šta ćemo sad?’ u produkciji Yugoarta i Pozorišta ‘Slavija’ Beograd, nastala po motivima priče Branka Đurića. Tekst i režiju potpisuje Erol Kadić, a uloge ostvaruju Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi.

Četvrta i peta noć Festivala bile su podređene najmlađoj publici. Realiziran je Kids program, igraonice, radionice i druženje sa maskotama omiljenih animiranih likova. Potom su najmlađi uživali u predstavama ‘Potraga za konačištem’ i mjuziklu za djecu ‘Pepeljuga’.

– Kids program Festivala izmamio je osmijeh na lice ne samo najmlađoj publici nego i svima onima koji su se na trenutak poželjeli vratiti u najljepše doba, ispunjeno igrom i bajkom – navodi se.

Festival je zatvoren komedijom ‘Državni lopov’ u produkciji Studio Teatra, a igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

– Više od 400 posjetitelja uživalo je u komediji koju je pogledalo više od 80 hiljada gledatelja i za koju se uvijek traži ulaznica više. Direktor Festivala Nusmir Muharemović zahvalio je gostima i svima koji su pomogli realizaciju jedinog teatarskog festivala na otvorenom u BiH, uz obećanje da će Direkcija festivala ubrzo početi s pripremama za ‘Ljetne večeri Studio Teatra 2020.’, s ciljem realizacije što kvalitetnijeg teatarskog programa – ističe se.