Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komedijom “Gospođa ministarka“ otvorena 14. “Mostarska liska” FOTO

mostarska_liska_gospodja_ministarka_2

Urnebesnom komedijom “Gospođa ministarka“, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u režiji Slađane Kilibarde, večeras je u Narodnom pozorištu u Mostaru otvoren natjecateljski program 14. međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“, koji se realizira se pod motom „Smijehom do slobode“, javlja Anadolu Agency (AA).

Otvorivši Festival, nakon kratke svečanosti koju je glazbenim nastupom obogatio Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić je kazao kako je „Mostarska Liska“ jedan od tradicionalnih festivala koji je na ponos, ne samo Mostara nego i čitave BiH.

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Alimir Mujkanović je, ne krijući zadovoljstvo prepunom dvoranom publike i činjenicom da su karte sve rasprodane, zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji 14. festivala komedije u gradu na Neretvi.

„Ovo je veliki događaj za pozorište i za kulturu u Mostaru. S ponosom mogu reći da smo okupili najbolje predstave iz regije i vjerujem da će publika apsolutno uživati“, kazao je Mujkanović.

„Mostarska liska“, kako je naglasio, prepoznatljiv je festival u široj regiji, a na putu do toga statusa zaslužni su brojni entuzijasta.

Urnebesna komedija Branislava Nušića ” Gospođa ministarka” večeras je u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pod redateljskom palicom Slađane Kilibarde, mostarsku publike nasmijala do suza. To je prva od ukupno sedam predstava u konkurenciji ovogodišnjeg Festivala. Riječ je o čuvenoj komediji Branislava Nušića koja smjelo govori o utjecaju politike na društvo, konstantnoj smjeni vlasti i pojedincima koji zloupotrebljavljavaju politički položaj za vlastite prizemne interese, kojima se prikazuje stvarno stanje društva.

Festival će biti zatvoren 29. travnja ceremonijom dodjele nagrada i hit komedijom“Stari klovni” iz Slovenije, koja se igra izvan konkurencije i u čast nagrađenima, a sve predstave tijekom održavanja „Mostarske liske“ počnju u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.