Kultura

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić kao počasni ambasador prvog inkluzivnog CD-a prisustvovao promociji

16/12/2019

Komšić ističe da ovaj projekt nosi snažu poruku i pokazuje, kad je riječ o našoj djeci, da je sve moguće i da za njih granice ne postoje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kao počasni ambasador prvog inkluzivnog CD-a u BiH pod nazivom „Sve naše ljubavi“ prisustvovao je večeras njegovoj promociji u izvedbi djece iz Udruženja Colibri i djece hora Princes krofne u Pozorištu mladih Sarajevo.

Komšić ističe da ovaj projekt nosi snažu poruku i pokazuje, kad je riječ o našoj djeci, da je sve moguće i da za njih granice ne postoje.

– Sve ono što učinite za ovu djecu, svaki novac uložen u ovaj projekt, vrijedan je njihovog osmijeha i sreće na njihovim licima. Želim da se zahvalim svima, prvenstveno roditeljima i svim ljudima koji su prepoznali ovo što ova djeca rade te što su im dali podršku bez ikakvog materijalnog interesa. Ovo je nešto što nam treba danas u ovim surovim i teškim vremenima. Ovoj djeci treba da vratimo osmijeh na lice. Od djece uvijek možemo učiti. Nekada vas djeca zapravo iznenade svojom jednostavnošću i iskrenošću, djeca nisu pokvarena. Oni nam zapravo šalju najjaču poruku, kažu nam istinu u lice. Kao roditelj, bezbroj puta ostanete iznenađeni pogledom djeteta na pojedine životne situacije, pogotovo kada je riječ o međuljudskim odnosima. Oni su, mislim, nekada bolji ljudi od nas odraslih – rekao je Komšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.