Omaž grupi Queen

Koncert Budapest Jazz Orchestra u Sarajevu

budapest-jazz-orchestra334

Ulaz na ovaj događaj je besplatan uz pozivnicu, koja se može podići na blagajni Doma mladih Skenderija

Svjetski poznati mađarski big bend Budapest Jazz Orchestra održat će 21. marta u Domu mladih Centra Skenderija koncert pod nazivom “Omaž grupi Queen”, nastupajući u okviru Međunarodnog festivala “Sarajevska zima” čiji je Mađarska ove godine počasni gost.

Koncert se održava u okviru programa Sedmice mađarske kulture u Bosni i Hercegovini, koja traje od 7. februara do 9. maja u 10 bh. gradova s ukupno 23 programa, saopćeno je iz Ambasade Mađarske u BiH.

Ambasada je i organizator koncerta u saradnji sa Festivalom “Sarajevska zima”.

Ulaz na ovaj događaj je besplatan uz pozivnicu, koja se može podići na blagajni Doma mladih Skenderija.

Budapest Jazz Orchestra osnovan je 1998. godine i prvi je mađarski profesionalni big band. Dinamičan razvoj orkestra doveo ga je do toga da izraste u svjetki priznati reprezentativni orkestar savremene muzike.

U produkciji Budapest Jazz Orchestra, počevši od klasičnih big band žanrova, jazz je propraćen od 20-ih godina prošlog vijeka pa sve do danas.

Orkestar praktikuje klasičnu postavku big banda od 17 članova. Čine ga profesionalni jazz muzičari, a pojedini su nagrađivani prestižnim nagradama.

Stalni je učesnik mađarskih i međunarodnih jazz festivala – jedini mađarski big band koji je dobio poziv na najprestižniji jazz festival u Švicarskoj u gradu Montrou.

Na koncertu u Sarajevu bit će predstavljene pjesme grupe “Queen”. Kroz ovu muzičku šarolikost publika će imati priliku poslušati neizbježne hitove “Queena” u unikatnoj izvedbi. U ovom projektu troje solista će izvoditi pjesme frontmena benda Freddyja Mercuryja.

Kao solisti koncerta Budapest Jazz Orchestra Queen nastupaju Wolf Kati, Kocsis Tibor i Csordas Levente.

“Another One Bites The Dust”, “Bohemian Rhapsody”, “Bring Back That Leroy Brovvn”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Don't Stop Me Now”, “Dreamer's Bali”, “I Want To Break Free”, “Killer Queen”, “My Melancholy Blues”, “Seaside Rendezvous”, “Somebody To Love”, “Staying Power”, “The Show Must Go On”, “We Are The Champions”, “We Will Rock You”, “Who Wants To Live Forever” te “Queen Medley”, samo su neke od pjesama koje će biti izvedene na koncertu.