Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sazvučja

Koncert četiri bh. nacionalna društva u četvrtak u Vijećnici

SAZVUČJA KONCERT – pozivnica

Društva su ta koja čuvaju i promoviraju tradiciju nacionalnih kultura koje čine jedinstven kulturni mozaik glavnog grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine

Zajednički koncert četiri nacionalna društva u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Sazvučja”će se održati u srijedu 7. oktobra 2020. godine s početkom u 19.00 sati u Gradskoj vijećnici u Sarajevu.

Koncertu će prethoditi potpisivanje Sporazuma o saradnji ovih društava.

Kao što sama riječ Sazvučja u svom značenju nosi sklad više tonova, tako u Bosni i Hercegovini kroz potpuni sklad i sinergiju djeluju Bošnjačka zajednica kulture „Preporod”, Hrvatsko kulturno društvo „Napredak”, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo „La benevolencija”, a koja s pravom nose epitet temeljnih institucija kulture naroda Bosne i Hercegovine.

Društva su ta koja čuvaju i promoviraju tradiciju nacionalnih kultura koje čine jedinstven kulturni mozaik glavnog grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine u cijelini.

Koncert će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uz obvezno nošenje zaštitnih maski od strane svih onih koji budu prisustvovali istom.