Kultura

sarajevo

Koncert četiri nacionalna društva u Vijećnici

06/10/2020

Naglašava se da su društva ta koja čuvaju i promoviraju tradiciju nacionalnih kultura koje čine jedinstven kulturni mozaik glavnog grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine u cijelini

Zajednički koncert četiri nacionalna društva u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Sazvučja” bit će održan u srijedu, 7. oktobra u gradskoj Vijećnici u Sarajevu, najavili su iz Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”.

– Kao što sama riječ “Sazvučja” u svom značenju nosi sklad više tonova, tako u Bosni i Hercegovini kroz potpuni sklad i sinergiju djeluju Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo “La benevolencija”, a koja s pravom nose epitet temeljnih institucija kulture naroda Bosne i Hercegovine – ističe se u saopćenju.

Naglašava se da su društva ta koja čuvaju i promoviraju tradiciju nacionalnih kultura koje čine jedinstven kulturni mozaik glavnog grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine u cijelini.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.