Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

centar "Safet Zajko"

Koncert duhovne muzike u općini Novi Grad Sarajevo

duhovna muzika – novi grad 1

Prisutni su imali priliku poslušati i duet Armina Muzaferije i jednog od najboljih učača ilahija i Kur'ana – hafiza Aziza Alilija, koji je iz Zagreba doputovao kako bi uživao u junskoj noći duhovne muzike u općini Novi Grad

Koncert duhovne muzike, trećeg dana Bajrama, Općina Novi Grad Sarajevo upriličila je sinoć u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Na kamenoj bini, u zelenoj oazi Centra, nastupili su poznati interpretatori duhovne muzike iz BiH i regiona, koji su se predstavili autorskim ilahijama, ali i drugim pjesmama.

Koncert je upotpunjen plesom derviša tesavvufskog ansambla, a nastavljen emotivnim izvedbama bosanskohercegovačkog pjevača Armina Muzaferije, koji nije krio oduševljenje ambijentom, ali i sreću što sa svojim kolegama i prijateljima novogradskoj publici uljepšao treći dan Bajrama.

– U vremenu kada imamo svega, osim iskrene emocije i strpljenja za sebe i druge, lijepo je na kratko zastati i dopustiti duši da uživa u ilahijama. Sretan sam što zajedno s posjetiocima večerašnjeg koncerta djelimo trenutke mira i blagostanja – kazao je Muzaferija.

Prisutni su imali priliku poslušati i duet Armina Muzaferije i jednog od najboljih učača ilahija i Kur'ana – hafiza Aziza Alilija, koji je iz Zagreba doputovao kako bi uživao u junskoj noći duhovne muzike u općini Novi Grad.

Koncert duhovne muzike održan je u sklopu manifestacije “Novogradski dani 2019.”, a prisustvovali su mu brojni građani Novog Grada ali i drugih sarajevskih općina, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.