20. juna

Koncert “Glas i ples” u Narodnom pozorištu Sarajevo

plakat glas i ples

Balet NPS će u subotu izvesti najljepše numere iz bh. opere “Hasanaginica” te baleta “Omer i Merima” i “Katarina, bosanska kraljica”

U Narodnom pozorištu Sarajevo 20. juna ove godine bit će održan koncert “Glas i ples” u izvedbi članova Opere i Baleta NPS.

Na programu, koji se održava u povodu obilježavanja Svjetskog dana muzike, su solo pjesme za glas i klavir, domaćih kompozitora Asima Horozića, Ranka Rihtmana, Đele Jusića, Darija Vučića, Tonija Toplana, Petra Konjovića, Marka Tajčevića i Milana Prebande.

Balet NPS će u subotu izvesti najljepše numere iz bh. opere “Hasanaginica” te baleta “Omer i Merima” i “Katarina, bosanska kraljica”.

Publika će prisustvovati i praizvedbi baletnog divertismana “Buđenje”, kompozitora i člana Opere NPS Tonija Toplana, u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač i izvedbi ansambla Baleta.

Uz poštivanje mjera propisanih od Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Iz NPS publiku podsjećaju na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.