Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U četvrtak

Koncert hora “Sejfullah” na “Konjičkom kulturnom ljetu”

sejfullah (1)

Hor ilahija i kasida “Sejfullah” formiran je devedesetih godina u Konjicu, kao prvi hor koji je njegovao duhovnu muziku islama

Na završnici “Konjičkog kulturnog ljeta 2020” Narodni univerzitet Konjic organizuje cjelovečernji koncert hora “Sejfullah” Konjic, koji će biti upriličen u četvrtak, 27. augusta, u 20 sati na lokaciji Ljetnog kina Narodnog univerziteta, uz maksimalno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Hor ilahija i kasida “Sejfullah” formiran je devedesetih godina u Konjicu, kao prvi hor koji je njegovao duhovnu muziku islama. Sa radom prestaje početkom agresije, da bi se na inicijativu starijih članova ponovno okupio 1993. godine. Ime hora se vezuje i za “Sejfullaha ef. Prohu“, istaknutog konjičkog alima iz 19 stoljeća, saopćili su organizatori.

U okviru online programa “Konjičkog kulturnog ljeta 2020” od 27. augusta na facebook stranici Zavičajnog muzeja i facebook, instagram i viber mrežama Narodnog univerziteta bit će prezentovana priča o drvorezbarstvu, dok će predstavljanje “Stare kamene ćuprije u Konjicu” biti upriličeno od petka, 28. augusta.