Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz slobodan

Koncert Marka Simovića i Nikole Vučkovića na Majskim muzičkim svečanostima

Duo-Simovic-Alic-bkc (1)
Marko Simović / FOTO: bkc.ba

Ovaj crnogorski duo će izvesti “Svitu u starom stilu” Alfreda Schnittkea, Sonatu za violinu i klavir br. 1, op. 80 Sergeja Prokofjeva i “Tzigane”, koncertnu rapsodiju Mauricea Ravela

Violinista Marko Simović i pijanista Nikola Vučković nastupit će na 15. Majskim muzičkim svečanostima koje organizuje Muzička akademija Sarajevo. Njihov zajednički koncert će biti upriličen u ponedjeljak, 16. maja u 19 sati u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”.

Ovaj crnogorski duo će izvesti “Svitu u starom stilu” Alfreda Schnittkea, Sonatu za violinu i klavir br. 1, op. 80 Sergeja Prokofjeva i “Tzigane”, koncertnu rapsodiju Mauricea Ravela.

Ulaz na koncert je slobodan.

Marko Simović je diplomirao na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Romana Simovića. Kao stipendista Vlade Crne Gore magistrirao je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a trenutno je na doktorskim studijama na Univerzitetu umjetnosti u Novom Sadu. Simović je član Crnogorskog simfonijskog orkestra i Udruženja kompozitora Crne Gore, djeluje kao koncert-majstor festivalskog orkestra “Operosa” i kamernog ansambla KIC-a Budo Tomović “CREATION”. Pedagoškim radom se bavi od 2003. godine, a trenutno predaje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, gdje je 2018. izabran u zvanje docenta na predmetu Violina.

Nikola Vučković nakon završene niže muzičke škole u Budvi, srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Muzičkoj školi u Subotici u klasi profesora Matije Molcera. Kao stipendista fondacije “Luciano Martelli” iz Galliate, školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Novari (Italija) u klasi prof. Mariana Mike, gdje je uz počasti diplomirao 2002. godine. Paralelno studira i na Muzičkoj akademiji na Cetinju kod prof. Borisa Karaljevića u čijoj klasi je diplomirao 2004. godine. Magistrirao je pod mentorstvom prof. Vladimira Bočkarjova. Trenutno djeluje kao profesor klavira i korepetitor u muzičkim školama u Budvi i Kotoru, saopćeno je iz Muzičke akademije Sarajevo.