Kultura

Majske muzičke svečanosti

Koncert nastavnika i saradnika Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu

08/06/2022

Ulaz na koncert je slobodan

U susret završnici ovogodišnjeg izdanja festivala Majske muzičke svečanosti, u četvrtak, 9. juna 2022. godine u 19 sati nastupit će nastavnici i saradnici Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Ovaj koncert će se održati u Koncertnih sali “Cvjetko Rihtman“

Koncert će otvoriti Davor Maraus (udaraljke) i Dario Kos (udaraljke) izvedbom stava Meccanico iz Trio per Uno for Duo Nebojše Jovana Živkovića, nakon čega će nastupiti Mirna Mlikota-Dizdarević (flauta), Alma Dizdar (violina) i Aida Deljkić (viola) koje će svirati Serenadu za flautu, violinu i violu op. 141a Maxa Regera. Mlikota-Dozdarević će ovom prilikom s Lorenom Milinom (violina) i Mironom Konjevićem (klavir) interpretirati i Scherzo za violinu, flautu i klavir Frane Đurovića.

Adnan Alagić (gitara) će se predstaviti interpretacijom Invocacion y Danza Joaquina Rodriga, nakon čega će Tamara Arsovski (violina), Aida Deljkić (viola), Belma Alić (violončelo) i Adela Šabić (klavir) svirati Kvartet za violinu, violu, violončelo i klavir u a molu Gustava Mahlera.

Program će zaokružiti nastup Tamare Arsovski (violina), Alme Dizdar (violina) i Aide Deljkić (viola) koje će izvesti stav Allegramente iz Serenade za dvije violine i violu op. 12 Zoltána Kodálya.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.