Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Domu oružanih snaga BiH

Koncert nastavnika i studenata kompozicije Muzičke akademije UNSA

koncert unsa (1)

Shodno epidemiološkim mjerama i naredbama nadležnih institucija, broj posjetilaca će biti ograničen

Koncert nastavnika i studenata kompozicije Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu bit će održan danas u Domu oružanih snaga BiH u okviru Festivala “Dani umjetnosti UNSA”.

Koncert će biti otvoren kompozicijom “MATH” za violinu, violončelo i klavir kompozitorice, flautistice i asistentice na Muzičkoj akademiji UNSA, Hanan Hadžajlić (1991) koju će interpretirati Tamara Arsovski (violina), Belma Alić (violončelo) i Zerina Šabotić (klavir).

Đorđe Jovančić (1992), student u klasi prof. mr. Ališera Sijarića, predstavit će se izvedbom svoje kompozicije “Reditation” za multiinstrumentalistu i sekvencer, a Gudački kvartet Muzičke akademije UNSA, koji čine Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Tatjana Romanić (viola) i Belma Alić (violončelo), interpretirat će “Cross Bowing” za gudački kvartet u prostornoj dispoziciji kompozitora i profesora na Muzičkoj akademiji UNSA Ališera Sijarića (r. 1969).

Program će uključiti i studentska ostvarenja koja istražuju i povezuju akustičnu i elektroničku zvučnu sferu. Jedno od njih je “Taped AMP” za ozvučeno violončelo i traku Mirze Gološa (1996), studenta u klasi prof. dr. Dine Rešidbegovića, koje će svirati Selma Hrenovica (violončelo). Roko Đuzel (1995), student prof. dr. Dine Rešidbegovića, predstavit će se kompozicijom “Stretched Liquid”za alt flautu i Valhalla delay koju će izvesti sa Sonjom Međugorac (flauta). Sara Barbara Bilela (violina) će interpretirati “The Warp” za ozvučenu violinu i kompjuter (digitalni delay), djelo Rijada Kaniže (1997), studenta u klasi prof. dr. Dine Rešidbegovića.

Koncert će zaokružiti nastup Dine Rešidbegovića (1975), kompozitora i profesora na Muzičkoj akademiji UNSA, koji će manipulacijom zvuka na Make Noise Modular Synth i Moog Subsequent 37 Analog Synth izvesti “Plus” za sintetizatore zvuka.

Shodno epidemiološkim mjerama i naredbama nadležnih institucija, broj posjetilaca će biti ograničen. Ulaz na koncert je besplatan uz obaveznu rezervaciju koju je moguće izvršiti telefonom na 062 204 906, saopćili su organizatori.