Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koncert povodom 70 godina KUD Lola u Narodnom pozorištu

kud lola

Kulturno umjetničko društvo “Lola” u subotu će održati koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo obilježavajući 70 godišnjicu rada i postojanja, te posjetiocima prezentirati dio kulturno-umjetničkog bogatstva kojim BiH obiluje.

– Ne možemo svo bogatstvo “Lole” prezentirati, te ćemo predstaviti mali dio toga. Ovo je ujedno prilika za naše mlade članove da izađu na scenu, da pokažu šta su naučili, njima je to svojevrsna nagrada – kazao je generalni tajnik društva KUD “Lola” Mihailo Perućica.

KUD “Lola” je tokom 70 godina kontinuiranog rada, čak i u ratu, iznjedrila vrhunske umjetnike, dramske, filmske, pozorišne, estradne, mnoštvo instrumentalista, umjetnika svih profila koji su postali poznati ne samo u regiji, nego i svijetu – Japanu, Francuskoj, Njemačkoj, a neki od njih su Meho Puzić, Zehra Deović, Himzo Polovina, Hanka Paldum i na to su iznimno ponosni.

Iz ovog društva pozivaju sve građane Sarajeva da u 20 sati dođu na koncert i uživaju u etno-ritmu muzike, plesu, pjesmi i nošnjama, koje će prezentirati Lolini seniori i juniori.