Mara pjeva bosanskohercegovačke pjesnike"

Koncert Sanela Marića na “Andrićevim danima 2019”

sanel maric mara

Akustični koncert pod nazivom “Mara pjeva bosanskohercegovačke pjesnike” održat će se u okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2019.”, a ujedno će to biti promocija Marinog posljednjeg singla urađenog upravo po tekstu nobelovca Ive Andrića

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara nastupit će u subotu, 19. oktobra, u Travniku u otvorenom književnom atelieru u rodnoj kući Ive Andrića.

Akustični koncert pod nazivom “Mara pjeva bosanskohercegovačke pjesnike” održat će se u okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2019.”, a ujedno će to biti promocija Marinog posljednjeg singla urađenog upravo po tekstu nobelovca Ive Andrića.

Riječ je o pjesmi “Pismo nikome” urađenoj po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, koju su Mara i bend pod producentskom palicom Đanija Pervana prije nekoliko mjeseci snimili u mostarskom Pavarotti centru.

Osim Andrićevog “Pismo nikome”, Mara će na koncertu odsvirati i otpjevati pjesme sa svojih prethodnih albuma, među kojima će biti i tekstovi velikana bh. poezije poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Avde Hasanbegova Karabegovića, Safveta-bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.

Na koncertu u Travniku uz Maru će nastupiti Dario Lukić na klaviru. Bit će to akustična, minimalistička verzija autorovog dosadašnjeg opusa koji se može opisati kao melankolični pop rock izričaj kojim je Mara sa svojom ekipom udahnuo novi život nekim starim, gotovo zaboravljenim bh. pjesnicima, navode organizatori.