8. decembra

Koncert “Sevdah i klasika”u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo

sevdah i klasika dzenane

Broj mjesta ograničen na 30, te zainteresirani treba na vrijeme da obezbjede karte za koncert. Karte se mogu kupiti u BKC-u po cijeni od 5KM

Koncert „Sevdah i klasika“ pijanistice Dženane Šehanović Sarajlić i sopranistice Dženane Huseinagić bit će održan u utorak 8. decembra u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo u 19.30 sati.

Šehanovići Sarajlić i Huseinagić za predstojeći koncert u izjavi za Fenu kažu da se je riječ o koncertu koji je koncipiran u dva dijela. Prvi dio čine kompozicije klasične muzike, poredane hronološkim redoslijedom, dok drugi dio čine kompozicije domaćih autora komponovane u duhu sevdaha, kao i sevdalinke aranžirane (klavirski aranžman Dž. Šehanović Sarajlić) u klasičnom duhu.

-Sevdah u prevodu zvači ljubav, a sama tematika koncerta je ljubavna tako da ćemo u jednoj muzičkoj večeri kroz ljubav pokazati kako se klasika i sevdah mogu voljeti. Vjerujemo da će koncert biti uspješan. Ovakve projekte svakako treba podržati jer njeguju tradiciju i umjetnost, te postiču nove generacije da se okrenu kulturi i umjetnosti, pri tome ne zaboravljajući svoje korijene, koji kroz nove generacije dobivaju i nove “ukrase na svom odijelu”- kazale su ove dvije umjetnice.

Broj mjesta ograničen na 30, te zainteresirani treba na vrijeme da obezbjede karte za koncert. Karte se mogu kupiti u BKC-u po cijeni od 5KM.