najavljen za 13. april

Koncert studentica Odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije UNSA

l_598b2c8fb622b40e182611015007e2d1

Ulaz na koncert je slobodan

Studentice Odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Hana Salihović i Laura Kozlinger održat će koncert 13. aprila na sceni Akademije. Uz klavirsku pratnju umjetničkog saradnika Milana Lucića izvest će cikluse Cinq melodies “de Venise”, op. 58 Gabriela Fauréa i “Ariettes oubliées” Claudea Debussyja, te solo pjesme Ermanna Wolf-Ferrarija, Milana Prebande i Miloja Milojevića.

Hana Salihović diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu 2021. godine u klasi Vedrane Šimić, a trenutno je studentica master studija. Sa 21 godinu debitirala je u Operi Narodnog pozorišta Sarajevo u glavnoj ulozi Lije u dječjoj operi “Ježeva kuća” Z. Vaude, pod dirigentskom palicom Darija Vučića.

Za vrijeme studija nastupala je na Sarajevskim večerima muzike, Međunarodnom festivalu vokalne glazbe Intervox u Osijeku, 28. svečanostima Pasionske baštine u Zagrebu i Creskim kulturnim večerima.

Laura Kozlinger studentica je četvrte godine na Odsjeku za solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi Vedrane Šimić. Do sada je nastupala je na Napretkovom svečanom božićnom koncertu u sklopu festivala “Majske muzičke svečanosti”, SONEMUS festa, te na koncertu u Daruvaru.

Milan Lucić je diplomirao i magistrirao na Odsjeku za klavir na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi Svetlane Chlaidze, te je 2015. godine stekao zvanje doktora muzičkih umjetnosti iz oblasti klavira. Trenutno je zaposlen kao viši umjetnički saradnik na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Dobitnik je priznanja “Zlatna značka” UNSA. Nastupao je na festivalima “Sarajevska zima”, “Baščaršijske noći”, “Dani Kantona Sarajevo”, a nastupao je i sa Sarajevskom filharmonijom.

Ulaz na koncert je slobodan.