Kultura

NPS

Koncert “Viva La Musica” na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

18/01/2021

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo podsjećaju publiku na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom borovaka u zatvorenom prostoru

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) najavilo je za petak, 22. januara,  s početkom u 19.30 sati, koncert ‘Viva la musica’, a publika će uživati u sadržajnom muzičko – scenskom programu u izvedbi solista i hora Opere NPS, solista i ansambla Baleta NPS.

Na programu su poznate operne arije (Verdi, Puccini, Bizet, Wagner…), kao i numere iz baleta ‘Carmen’ i ‘Pepeljuga’. Večer će biti upotpunjeno izvedbom baleta ‘Buđenje’, u koreografiji Belme Čečo Bakrač na muziku Tonija Toplana.

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo podsjećaju publiku na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom borovaka u zatvorenom prostoru.

-Rezervacija ulaznica može se izvršiti online: www.nps.ba, putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com, telefonskim na broj: 033 221 682. Radno vrijeme blagajne je  svakim radnim danom, od 09.00 do 15.00 sati. Na dan izvođenja predstave, u dva termina, od 09.00  do 11.30 i od 15.30 do 19.30 sati – saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.