Kultura

sarajevski ratni teatar

Koncerti u četvrtak i petak na ljetnoj sceni SARTR-a

01/07/2020

Na ljetnoj sceni SARTR-a u petak 3. jula, publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a imat će priliku poslušati i koncert pod nazivom "BEethovenROCK"

Na Ljetnoj sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR u četvrtak 2. jula, publika će moći poslušati dva zanimljiva koncerta – prvo će nastupiti Cello& Gitar duo Lidija Paulin i Saša Ćirić. Duo predstavlja spoj dva vokala, čela i gitare i predstavit će se sa zanimljivim repertoarom. Nakon toga, pred publikom će nastupiti LeeDee – jedinstveni glas uz gitarsku pratnju i covere starijih rock pjesama.

Na ljetnoj sceni SARTR-a u petak 3. jula, publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a imat će priliku poslušati i koncert pod nazivom “BEethovenROCK” Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, sa jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitoram, saopćeno je iz SARTR-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.