Trg Susan Sontag

Koncertom “Sarajevo ljubavi moja” otvorena nova umjetnička sezona Narodnog pozorišta

koncert nps

Program Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!” održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do oktobra

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) otvorilo je novu 2022./2023. umjetničku sezonu koncertom ‘Sarajevo ljubavi moja’, večeras na Trgu Susan Sontag, u izvedbi solista i hora Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a.

“Sarajevo ljubavi moja” sjećanje je na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hor Opere NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izveo je neke od najpopularnijih pjesama poput “Sarajevo ljubavi moja”, “Ima neka tajna veza”, “Da sam ja netko”, “Gori vatra”, “Sarajevo će biti”, “Plima”, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” i mnoge druge.

Večerašnji koncert dio je specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!”. Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!” održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do oktobra.

Projekt je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj je približiti kulturu i umjetnost građanima, kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu.