Kultura

Narodno pozorište Sarajevo

Koncertom u Sarajevu obilježena Kineska nova godina

19/02/2019

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping u obraćanju prisutnima je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da Kinesku novu godinu obilježava i s građanima BiH

Prigodnim novogodišnjim koncertom u Narodnom pozorištu Sarajevo obilježena je Kineska nova godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije samog muzičkog programa ispred Narodnog pozorišta je organiziran i spektakularan vatromet.

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping u obraćanju prisutnima je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da Kinesku novu godinu obilježava i s građanima BiH.

“Dobrodošli. Sretna Kineska nova godina. Današnji dan se obilježava u porodičnom okupljanju, harmoniji i sreći. Veliko nam je zadovoljstvo da ga proslavljamo i ovdje s našim prijateljima iz BiH”, rekao je Ping.

Proslavi Kineske nove godine prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici javnog i političkog života BiH, prijatelji NR Kine i svi poštovaoci kineske kulture kao i predstavnici kineske zajednice u BiH.

Prisutni su imali priliku uživati u prigodnim izvedbama ansambla pjesama i plesa narodnosti Xing'anmenga iz Autonomne Regije Unutrašnja Mongolija.

Sarajevski nastup je posljednji na turneji ansambla povodom Kineske nove godine, čime je glavnom gradu BiH pripala čast da zaokruži europsku turneju.

Kineska nova godina najvažniji je blagdan za stanovnike najmnogoljudnije države i Kineze diljem svijeta, kada stotine miliona ljudi kreću na put kako bi ga proslavili sa svojim porodicama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.