sff

Konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2019

sff

Pokrenut u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je u proteklih dvanaest godina izrastao u regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika

Konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, koji će se održati u okviru 25. Sarajevo Film Festivala, je otvoren.

Program Talents Sarajevo 2019, koji će se održati u periodu od 17. do 22. augusta 2019., okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, montažere, filmske kritičare i direktore fotografije iz Jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Mađarska, Kosovo*, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska) i Južnog Kavkaza (Armenija, Azerbejdžan i Gruzija).

Pokrenut u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je u proteklih dvanaest godina izrastao u regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika. Trinaesto izdanje programa nudi bogat izbor master časova, moderiranih stručnih razgovora i interaktivnih panel diskusija kao i projektnih laboratorija, studio programa i radionica.

Rok za prijave je 13. maj 2019. godine.

Ovogodišnja tema programa Talents Sarajevo je

INNOCENCE UN/PROTECTED.

sff