“Kontrast” najbolji film ovogodišnjeg West Herzegowina Festa

whf-siroki

Najbolji bend ovogodišnjeg West Herzegowina Festa je The Splitters, a najboljim filmom proglašen je ”Kontrast” autora Karla Jakića.

U književnom dijelu festivala dodijeljene su dvije prve nagrade pa su tako najbolje priče ”Izlet” autorice Marte Glowatsky Novosel te ”Kratka priča o umiranju” Renate Srečić dok je treću nagradu za najbolju priču dobio Almir Kaplan za priču ”Zastava”.

Najbolji bend nagrađen je snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera. Najbolji styling nagradieo je Levi's. Autori kratkih priča natjecali su se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju je osigurao portal Bljesak.info, a autor najboljeg filma ponio je novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

16. po redu West Herzegowina Fest zatvoren je nakon proglašenja pobjednika koncertom Bajage i Instruktora. Zadnju večer obogatio je i nastup Nikole Đurička, a koncerte su uz rijeku Lišticu održali i Vojko V., Nina Badrić, Vatra i Kries.

U sklopu festivala održan je i Art Corner u kojem su tijekom festivalskih večeri likovnjaci pred publikom stvarali umjetnička djela, predstavljena je knjiga Tanje Mravak ”Naša žena” te je upriličen književni program ”Kratka priča o kratkoj priči”.

Na natječaj za ovogodišnji West Herzegowina Fest prijavilo se 380 autora. Pristigle su 173 kratke priče, 73 filma te 134 benda od čega su selektori odabrali devet bendova, 15 kratkih filmova i 27 kratkih priča.