Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

KUD Lola obilježava 70. godišnjicu postojanja

14/01/2017

Kulturno umjetničko društvo “Lola” na večerašnjem koncertu u Narodnom pozorištu Sarajevo, obilježavajući 70. godišnjicu rada i postojanja, prezentirat će kulturno-umjetničko stvaralaštvo BiH.

U oko dva sata programa nije moguće predstaviti svu produkciju „Lole“ pa će pa će tako biti predstavljen tek dio bogate produkcije.

KUD “Lola” je tokom 70 godina kontinuiranog rada iznjedrio vrhunske umjetnike, dramske, filmske, pozorišne, estradne, mnoštvo instrumentalista, umjetnika svih profila koji su postali poznati ne samo u regiji, nego i svijetu – Japanu, Francuskoj, Njemačkoj, a neki od njih su Meho Puzić, Zehra Deović, Himzo Polovina, Hanka Paldum i drugi.

A za večerašnji koncert posjetiocima obećavaju uživanje u etno-ritmu muzike, plesu, pjesmi i nošnjama, koje će prezentirati Lolini seniori i juniori.

KUD “Lola” je nagrađivan brojnim najvišim priznanjima u našoj zemlji i inostranstvu. Muzičko-plesna folklorna dostignuća “Lola” je prenosio i na inostrane scene i stizao do Švajcarske, Francuske, Bugarske, Grčke, Češke, Slovačke, Italije, Holandije, Belgije, Engleske, Turske, Austrije, Švedske, Norveške, Španije, Iraka kao i do drugih zemalja svijeta.

Na ovim gostovanjima osvajali su brojna priznanja i nagrade.

Komentari