Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

KUD “Mokro” obilježava 20. godišnjicu postojanja

KUD Mokro 01

KUD Mokro osnovano je u januaru 2000. godine i od tada djeluje bez prekida u više sekcija

Svečanim koncertom “Srcem tkano, s ljubavlju vam dano” u nedjelju, 26. januara, Kulturno umjetničko društvo “Mokro” iz Širokog Brijega obilježit će 20. godišnjicu postojanja.

Program obilježavanja godišnjice KUD-a “Mokro” počinje u 18 sati u dvorani Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu, priopćeno je iz spomenutoga društva.

Govoreći o radu KUD-a “Mokro”, predsjednica Društva Slavica Ćužić kazala je kako su u 20 godina članovi Društva uzduž i poprijeko proputovali Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

– Uspješni smo bili na Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Njemačkoj, gdje smo 2018. godine pobrali nagradu za najbolju koreografiju, a članica našeg društva proglašena je najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji. Bili smo sudionici Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni i brojnih smotri u Bosni i Hercegovini – istaknula je Ćužić.

Voditeljica Društva Ana Ćeškić naglasila je kako su pripreme za koncert počele početkom prošle godine, a da u samoj pripremi programa sudjeluju svi članovi društva.

– Posebno smo ponosi na našu dječju skupinu koja će dati poseban pečat samom programu. Pripremili smo program koji će sve gledatelje pjesmom plesom i narodnim nošnjama provesti različitim krajevima Bosne, Hercegovine i Hrvatske – kazala je Ćeškić.

Podršku koncertu dali su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zapadnohercegovačkog kantona i Grad Široki Brijeg.

Inače, KUD Mokro osnovano je u januaru 2000. godine i od tada djeluje bez prekida u više sekcija.