Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uskoro završetak radova

Kulturni centar u Tuzli za osam stoljeća franjevačkog reda

kulturnu centar tuzla franjevci

Fra Mario je istakao da je predviđeni troškovnik za završetak izgradnje je 3,1 milion KM, a dosad je uloženo oko 2,4 miliona

Tuzla i Tuzlanski kanton dobit će reprezentativan kulturni objekat završetkom radova na Hrvatskom kulturnom centru “Sv. Franjo, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović tokom današnje posjete ovom centru i fra Mariju Divkoviću.

Obećao je da će Vlada kao i ranijih godina izdvajati sredstva za ovu namjenu.

– Ovo će obogatiti kulturne sadržaje našeg kraja – rekao je Suljkanović.

Fra Mario je istakao da je predviđeni troškovnik za završetak izgradnje je 3,1 milion KM, a dosad je uloženo oko 2,4 miliona.

– Veseli nas da se radovi privode kraju, pokušali smo odabrati materijale koji će oslikavati ovaj kraj i imati zahvalnost kraju, posebno rudarima mrkog uglja i kamene soli – naveo je fra Mario te istakao da će s tim u vezi eksterijer dvorane biti crn, a enterijer bijel.

Kamen temeljac za izgradnju položen je u junu 2011. godine, a kulturnim centrom franjevci žele dati doprinos obilježavanju 800 godina franjevačkog reda.

Nacrtom su predviđene tri cjeline, osnovni dio je univerzalna multifunkcionalna dvorana za koncerte i izložbe, do nje objekat za prijem, druženje i kancelarije, a između dva objekta aleja franjevaca i biste.