Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Likovna izložba dječijih radova “Moj grad slavi rođendan”

moj grad slavi rodjendan

Prema riječima koordinatorice projekta Ajle Resić Džanbegović izložba “Moj grad slavi rođendan” ima tradicionalan karakter

Pozivamo vas da prisustvujete likovnoj izložbi dječijih radova u okviru projekta “Dijete i umjetnost”, koji se implementira u 24 vrtića JU “Djeca Sarajeva” a koja će biti održana povodom 6. aprila na Akademiji likovnih umjetnosti pod nazivom Moj grad slavi rođendan sa početkom u 12,00 sati.

Projekat “Dijete i umjetnost ” namijenjen je za djecu od treće godine do predškloskog uzrasta i podrazumijeva implementaciju likovnih radionica koje omogućavaju da mališani u vrtićima provode što kvalitetnije vrijeme, na jedan edukativan i inspirativan način.

Prema riječima koordinatorice projekta Ajle Resić Džanbegović izložba “Moj grad slavi rođendan” ima tradicionalan karakter.

“Izložba se održava već šestu godinu za redom i za našu dječicu predstavlja izuzetno važan događaj jer se radi o ljubavi prema njihovom gradu. Trude se da naprave što bolje radove jer je to prilika kada dolaze i njihovi roditelji i kada pokazuju šta znaju i koliko mogu. Izložba je pokazatelj ljubavi naših najmlađih prema Sarajevu, i trebamo je njegovati. Svi treba da podržimo našu djecu njihovom doprinosu obilježavanju ovog značajnog datuma.”, kazala je Resić.