Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hkd Napredak

Likovna umjetnost u digitalnom dobu tema ovogodišnjeg PULS-a

l_355de6e6e2b141ca4feaf547e04428f6

Tema ovogodišnjeg simpozija je “Likovna umjetnost u digitalnom dobu, a kolokvij na zadanu temu će se održati u četvrtak, 28. jula

Napretkova zaklada Otvorena kuća nastavlja s projektom “Posavskog Umjetničkog Likovnog simpozija – PULS 2022.”, koji će se ove godine održati od 24. do 31. jula.

“Jedna od rijetkih zaklada na ovim prostorima, Otvorena kuća je nastala kao pokušaj očuvanja identiteta jednog naroda u nestajanju na tim prostorima uz poštivanje svih drugih naroda s čijim se kulturnim otiscima preplićemo dijeleći zajednički zavičaj”, poručili su iz Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak”.

Kao i prijašnjih godina, PULS će i ove godine, u prostoru zaklade Otvorene kuće u Garevcu, pod umjetničkim vodstvom dr. art. Josipa Mijića, okupiti već afirmirane akademske likovne umjetnike koji će u Otvorenoj kući stvarati umjetnička djela i istraživati moć umjetnosti.

Tema ovogodišnjeg simpozija je “Likovna umjetnost u digitalnom dobu, a kolokvij na zadanu temu će se održati u četvrtak, 28. jula.

Uz stvaralački i istraživački dio projekta PULS-a, sudionici svake godine posjete i jedno od središte hrvatske duhovnosti na širem području Bosanske Posavine.

“Ove godine u programu PULS-a je posjet Franjevačkom samostanu u Tolisi i ljevaonici umjetnina Jurkić u Donjoj Tramošnici. Posjet je planiran za subotu 30. jula”, stoji u priopćenju.

Sudionici PULS-a 2022. su Jasmina Runje iz Dubrovnika, Goran Kujundžić iz Darde kod Osijeka, Marko Šošić iz Vinkovaca, Birislav Božić iz Rijeke, Renata Papišta iz Sarajeva, Robert Bartel iz Mostara, Ivan Bogović iz Vinkovaca, Lorena Šimić iz Zagreba i Josip Mijić iz Širokog Brijega i nastavljaju stvaralački niz 19 autora i autorica sa 108 umjetničkih radova dosadašnjih sudionika PULS-a.