Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljeto u Tuzli: Predstava za djecu “Aska i vuk”

aska 2

Predstava za djecu ”Aska i vuk” autora Ive Andrića pod pokroviteljstvom Grada Tuzle izvesti će se u okviru manifestacije ”Ljeto u Tuzli”, 27.06.2018. (Srijeda) s početkom u 20 sati u glavnom gradskom parku u Tuzli. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika predstava će se izvesti na sceni Teatra kabare Tuzla.

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića te je pobjednica 2. Festivala premijera. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

“Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog”, riječi su reditelja predstave.

Ulaz na predstavu je besplatan.

5. jula u okviru Ljeta u Tuzli na repertoaru Teatra kabare Tuzla je i predstava ‘’Bosanska kraljica’’ Marice Petrović.