“Ljubav je vino” knjiga o izazovima na duhovnom putu

knjige

Svaki mjesec ekipa najveće online knjižare u Bosni i Hercegovini nastoji fondus obogatiti novim naslovima, a za ovaj put preporučili su knjige “Slayer-Krvava vladavina”, “Ključ besmrtnosti” i “Ljubav je vino – Predavanja sufijskog šejha u Americi”.

Knjiga “Slayer – Krvava vladavina” grupe autora donosi biografiju grupe Slayer sa sveobuhvatnim prikazom karijere i života rodonačelnika trash metala i jednog od najbrutalnijih heavy metal bendova od prvog albuma “Show No Mercy” iz 1983. godine do posljednjeg objavljenog albuma “Repentless” iz 2015. godine.

Roman “Ključ besmrtnosti” autora Harija Slipičevića je kombinacija više žanrova, tu je akcija, povijesna fikcija, krimi i misterija koja protječe kroz cijelu knjigu.

Donosi misteriju najstarijeg tajnog društva koje krije tajnu ključa besmrtnosti u kojoj je Mark Levit historičar i profesor historije na fakultetu u New Yorku s 33 godine iz lijepog života ulazi u misteriju koja mu je pripremljena od rođenja da bi zaštitio knjigu mrtvih.

Knjigu “Ljubav je vino – Predavanja sufijskog šejha u Americi” napisao je šejh Muzaffer Ozak koji se u svojim predavanjima američkim dervišima i slušaocima drugih vjerskih denominacija dotakao mnogih suptilnih stvari sufijskog puta.

On na kratak, ali veoma slikovit, način govori o ljubavi, snovima, strpljenju, plemenitosti, predanosti i izazovima na duhovnom putu, saopćeno je danas iz “Knjiga.ba”.