mostarska liska

“Male liske” glumcima Tamari Miličević-Stilić i Zlatanu Školjiću

zen

Mladi glumci Tamara Miličević-Stilić i Zlatan Školjić proglašeni su najboljim glumcima večeri i uručene su im “Male liske”

Predstavom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica “Sakati Billy sa Inišmana” sinoć je završen natjecateljski program 18. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”.

Mladi glumci Tamara Miličević-Stilić i Zlatan Školjić proglašeni su najboljim glumcima večeri i uručene su im “Male liske”.

Nagrađeni glumac Zlatan Školjić kazao je kako je ova predstava nastala u najgore doba pandemijske krize kad je Bosansko narodno pozorište Zenica odlučilo napraviti jednu crnu komediju kako bi publici uljepšali barem jednu noć.

“Ovo je jedna vesela i dinamična predstava koja ima za cilj nasmijati i zabaviti publiku, ali joj ne manjka ni kvaliteta”, istaknuo je Školjić.

“Sakati Billy sa Inišmana” je komad koji govori o Irskoj tridesetih godina i želji mladih da odu u obećanu Ameriku.

U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

Večerašnjom dodjelom “Velikih liski” koje se tradicionalno dodjeljuju za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, te najboljeg glumca/glumicu, kao i posebnih nagrada, te koncertom grupe “Divanhana” u čast nagrađenih, završit će 18. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.