Mostarska liska

Male liske Jeleni Kordić Kuret i Draženu Pavloviću

liska5 (1)

“Mostarska liska 2021.” nastavlja se večeras, u 20 sati, kada će nastupiti Kamerni teatar 55 s “Predstavom za početnike”

Treći dan Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” započeo je druženjem s višestruko nagrađivanim mostarskim pjesnikom Adnanom Žeticom, koji ima šest objavljenih zbirki poezije.

Natjecateljski program nastavljen je predstavom “Ja od jutra nisam stao” Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, koju je po tekstu hrvatske dramatičarke Une Vizek, na scenu postavio reditelj Dražen Krešić.

Glumac Ivo Krešić podsjetio je kako je nakon premijerne izvedbe u siječnju ove godine, predstava odigrana više puta te da su reakcije publike odlične.

– Predstava je veoma zanimljiva, zamijenjene su uloge muškaraca i žena i sam tekst je napisan inteligentno. Dražen Krešić je to jako lijepo postavio – naglasio je Krešić.

Osim dramske tematike koja se nesumnjivo dopala publici, zanimljivo je da uz glumce HNK Mostar u ovoj predstavi jednog od likova igra i Mario Knezović, frontmen grupe Zoster koji je sinoć prvi put igrao na pozornici Narodnog pozorišta Mostar.

– Ovo mi je prvo značajnije glumačko iskustvo. Ne smatram se još kazališnim glumcem, a jesam li na dobrom putu da postanem vidjet ćemo. Kolege su mi puno pomogle i puno sam naučio kroz ovaj proces. U predstavi se dobro zezamo – rekao je Knezović.

Komentirajući samu predstavu, kazao je “da nas zamjena teza koja je postavljena u predstavi tjera da razmišljamo kako je ustvari ženama”.

– Ja imam dvije sestre pa imam veliku empatiju prema ženama. Kada govorimo o tome je li je teže muškarcima ili ženama, nije sve ni crno ni bijelo – naglasio je Knezović.

U predstavi još igraju Jelena Kordić Kuret, Dražen Pavlović i Ivan Skoko.

Prema odluci stručnog žirija, najboljim glumcima večeri proglašeni su Jelena Kordić Kuret i Dražen Pavlović.

“Mostarska liska 2021.” nastavlja se večeras, 26. rujna, u 20 sati, kada će nastupiti Kamerni teatar 55 s “Predstavom za početnike”.