Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Mediteran film festival: Premijerno prikazan film ”23 grama”

25/08/2017

Premijera filma “23 grama” održana je u četvrtak navečer na platnu otvorenog kina Mediteran film festivala u Širokome Brijegu.

Priča je to o dječaku Borni, sinu reditelja Roberta Bubala, koji ne govori i ne jede te o njegovim roditeljima koje svaki dan iznova muči pitanje – kako nahraniti sina?

– Nakon njega, a sad mu je 18 godina, niko se u BiH i Hrvatskoj nije rodio s tom dijagnozom. Kroz film prikazujemo samo jedan segment njegove borbe za život, a to je njegovo konstantno odbijanje uzimanja hrane na usta – rekao je Bubalo.

Riječ je i o posljednjem filmu koji je snimao Vedran Šamanović, a koji je tokom snimanja preminuo od raka.

Film je snimao i Toni Ćorić. Maja Domić potpisuje scenario, Marijo Vukadin je montažer i producent, a koproducent je Tomislav Topić, dok je montažu zvuka radio Tomislav Bubalo.

Redatelj Bubalo zahvalio je, između ostaloga, i Fondaciji za kinematografiju BiH koja je financirala projekt.

Inače, drugoga dana Mediteran film festivala, koji se održava do 26. augusta, prikazano je devet kratkih igranih filmova bh. autora u programu ”BH kratka devetka” , dok su u natjecateljskom dijelu dugometražne konkurencije prikazani filmovi ”Vječni”, o lutanju i bježanju na granicama Gorskog-Karabaha, armenskoj enklavi u Azerbajdžanu te ”Okus betona”, o sirijskim građevinarima koji grade zgradu u Bejrutu dok se istodobno njihovi domovi u Siriji granatiraju. Prikazan je i ‘dokumentarac ‘Osjećaj veći od ljubavi” o libanonskim prosvjedima.

U kratkometražnoj konkurencijiprikazano je pet dokumentaraca dok je noćna projekcija na otvorenom bila rezervirana za film ”Pričest” u sklopu HBO Adria programa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.