U šumarskoj kući u Grlima

Međunarodna likovna kolonija Tomislavgrad – Blidinje 2022. bit će održana 21. i 22. oktobra

likovna kolonija tomislavgrad blidinje

Umjetnička djela nastala na ovogodišnjoj koloniji bit će predstavljena na izložbi koja će se održati u Gradskoj galeriji KIC-a

U organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC) Tomislavgrad 21. i 22. oktobra u šumarskoj kući u Grlima pored Tomislavgrada bit će održana 9. međunarodna likovna kolonija Tomislavgrad – Blidinje 2022.

Kako je za Fenu kazala direktorica KIC-a Danijela Papić svoje sudjelovanje potvrdilo je 15 akademskih slikara te nekoliko studenata završne godine studija slikarstva, uglavnom Duvnjaka koji žive i rade u BiH i Hrvatskoj.

– “Opažam da je jesen više godišnje doba duše nego prirode”, kao što citat kaže mi ne sumnjamo da će i naše vrhunske umjetnike čarolija jeseni potaknut na stvaranje prekrasnih djela – kazala je Papić.

Umjetnička djela nastala na ovogodišnjoj koloniji bit će predstavljena na izložbi koja će se održati u Gradskoj galeriji KIC-a.

Ovaj projekt finansijski su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10 te Općina Tomislavgrad.