Kultura

kino Meeting Point

Međunarodni dan ljudskih prava uz film “Hiljadu posjekotina”

08/12/2021

Projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma “Hiljadu posjekotina” Ramone S. Diaz organiziraju Ambasada Kraljevine Nizozemske i Obala Art Centar, a prikazuje se u saradnji s nizozemskim filmskim festivalom Movies that Matter

Međunarodni dan ljudskih prava bit će obilježen u srijedu, 8. decembra, uz film “Hiljadu posjekotina” u kinu Meeting Point, a ulaz je besplatan za posjetioce.

Projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma “Hiljadu posjekotina” Ramone S. Diaz organiziraju Ambasada Kraljevine Nizozemske i Obala Art Centar, a prikazuje se u saradnji s nizozemskim filmskim festivalom Movies that Matter.

Film je živopisan portret istrajne novinarke i izvršne menadžerice koja je 2018. proglašena Osobom godine po izboru američkog magazina Time.

Istovremeno, film pruža uvid u taktike kojima se služe vladari širom svijeta kako bi manipulirali istinom.

Namjera je iskoristiti film kao povod za diskusiju o značaju slobode medija i zaštite nezavisnih novinara.

Nakon projekcije filma bit će održana panel diskusija koju će moderirati ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH Jan Waltmans, a učestvuju Boro Kontić (Mediacentar), Jasminka Džumhur (Ombudsman za ljudska prava BiH) i nagrađivana novinarka Nermina Kuloglija (BIRN), najavljeno je iz SFF-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.