Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miljenko Jergović laureat “Prozefesta”

miljenko_jergovic333

Pisac Miljenko Jergović laureat je 12. Međunarodnog festivala proze “Prozefest”, čiji je moto “Zauzmi pozu – čitaj prozu”, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada.

Direktor KCNS-a Bojan Panaotović ukazao je na rezultate najnovijih istraživanja koja pokazuju da mladi sve manje čitaju, da su sve više zavisni od interneta i prepušteni marginalnim sadržajima, zbog čega je uloga “Prozefesta” i urednika književnog programa KCNS Nedeljka Mamule utoliko značajnija.

“Naročito je značajno to što na “Prozefestu” srednjoškolci imaju priliku da upoznaju pisce i njihova djela, stiču čitalačku naviku, zauzmu pozu i čitaju prozu, kao što kaže briljantni slogan ovog festivala”, rekao je Panaotović i najavio da će od naredne godine ovaj festival još snažnije podržati Grad Novi Sad i Fondacija “Evropska prestonica kulture”.

Osvrnuvši se na laureata Jergovića, Panaotović je ocijenio da su svi pisci i intelektualci poput Miljenka Jergovića, ne bi bilo bratoubilačkog rata devedesetih godina na jugoslovenskim prostorima, prenosi Tanjug.