Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar Osmanović posjetio izložbu Safeta Zeca u Veneciji

osmanovic_zec_venecija

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović posjetio je danas tokom boravka u Veneciji izložbu slika slavnog bosanskohercegovačkog umjetnika Safeta Zeca, učesnika Venecijanskog bijenala uime grupacije iz Milana, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Osmanović je naglasio je da je velika čast za umjetnika, ali i za državu iz koje dolazi, da bude predstavljen kao dio udruženja A.M.I.C.I. u Crkvi Pieta u Veneciji.

Safet Zec je izjavio da je velika satisfakcija što je na Bijenale pozvan kao umjetnik, na osnovu njegovog djela.

Zecova izložba postavljena je u crkvi koja već stoljećima posvećuje pažnju siročadi, odnosno pomaže djeci. Umjetnik u svakoj prilici ističe da je njegovo slikarstvo moderno, savremeno i da na jasan, visoko profesionalan način govori o dramatičnim stvarima koje živimo.

Ministar Osmanović posjetio je danas i paviljone Egipta, Rusije, Belgije, Španije, Japana, kao i internacionalnu izložbi u Veneciji, a prisustvovao je i svečanom otvaranju Paviljona Srbije. Sutra će razgovarati s direktoricom regonalne kancelarije UNESCO-a u Veneciji Anom Luizom Thompson Flores, a popodne će svečano biti otvoren Paviljon Bosne i Hercegovine u Palati Malipiero.