Kultura

Lege Artis

Mješoviti hor iz Tuzle u Kikindi osvojio zlatnu i srebrnu medalju

12/12/2021

Naredna aktivnost Muzičkog obrazovnog centra je novogodišnji koncert „Lege Artis“ Tuzla u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom a na kojem će nastupiti brojni izvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske 28. decembra u BKC TK

Mješoviti hor Lege Artis iz Tuzle je na festivalu održanom u Kikindi osvojio više medalja u različitim kategorijama.

Pored hora Lege Artis na u takmičenju je učestvovalo više od 50 horskih ansambala iz šest zemalja regiona.

Žiri koji je ocijenjivao horove činili su profesionalci profesori dirigovanja sa muzičkih akademija u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji, saopćeno je iz Muzičkog obrazovnog centra Lege Artis.

Mješoviti hor Lege Artis takmičio se sa po tri kompozicije u dvije kategorije i to u najtežoj kategoriji A1 Mješoviti horovi osvojio Srebrnu medalju sa ukupno osvojenih 85 bodova, što ga je svrstalo u veći rang po broju bodova za ovo priznanje.

Također je nastupio i sa tri kompozicije u kategoriji višeglasnih horova te pobrao simmpatije publike žirija i osvojio Zlatnu medalju.

Za 10 godina postojanja koje se navršavaju u maju naredne godine Mješoviti hor Lege Artis Tuzla osvojio je ukupno 14 međunarodnih nagrada i na najbolji mogući način prezentira i predstavlja grad i državu u inostranstvu.

Naredna aktivnost Muzičkog obrazovnog centra je novogodišnji koncert „Lege Artis“ Tuzla u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom a na kojem će nastupiti brojni izvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske 28. decembra u BKC TK, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.