Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Mjesto za mlade umjetnike: Banja Luka bogatije za “Art dvorište”

18/07/2017

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić otvorio je novu scenu za realizaciju kulturnih događaja na otvorenom “Art dvorište” Kulturnog centra “Banski dvor”.

Amidžić je istakao da je Banja Luka dobila novi prostor u kojem će mladi umjetnici imati priliku da se dodatno afirmišu, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Svaka dobra ideja, pa tako i ova, doživi svoju realizaciju. Dobili smo još jedan prostor sa posebnim `šmekom`, gdje će mladi koji se bave kulturom moći da se afirmišu i u kojem se mogu organizovati razni kulturni sadržaji”, rekao je Amidžić sinoć na otvaranju “Art dvorišta”.

On je istakao da Gradska uprava nastoji da afirmiše nove prostore i sadržaje u gradu, ali i da realizuje nove projekte u oblasti kulture, poput kandidature Banje Luke za Evropsku prijestonicu kulture.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra “Banski dvor” Mladen Matović rekao je da “Art dvorište” predstavlja nesvakidašnji kamerni prostor sa kapacitetom od 100 do 150 posjetilaca, koji će se mijenjati u zavisnosti od konkretnih programskih sadržaja.

“Imajući u vidu ograničen kapacitet posjetilaca, te činjenicu da se `Art dvorište` nalazi na centralnom banjalučkom šetalištu, uprava `Banskog dvora` odlučila je da za svaki događaj koji se bude realizovao u dvorištu podijeli besplatne pozivnice koje će biti dostupne tri dana prije konkretnog događaja”, naveo je Matović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.