Kultura

Tuzla

Mjuziklom “Kosa” svečano se završava 17. TKT Fest

02/04/2019

Večeras u 19,30 na sceni Teatra kabare Tuzla izvesti će se mjuzikl "Kosa" gdje su autori Dž. Ragnij i Dž. Rado, adaptacija ansambl, u režiji Dušanke Belada

Kabareom ”MEĐUIGRE 0 – 24” autora, reditelja i glumca Zijah A. Sokolovića sinoć se na sceni Teatra kabare Tuzla obilježila 50-ta obljetnica njegovog umjetničkog rada.

Publici se najprije obratio umjetnički voditelj teatra Vlado Kerošević koji je zajedno s publikom pozdravio glumca, a potom je govorio Srđan Vukadinović o pripremljenoj pozorišno-dokumentarnoj izložbi Teatarska stranica i značaju umjetničkog puta Zijaha Sokolovića kroz predstave gdje je za predstavu transformacija te mogućnost adaptacije i inscenacije za mnoge situacije, koju Sokolović posjeduje, važnija od mašte i znanja kako napraviti predstavu. Sokolović osvaja i prisvaja projekat, on je neko ko modernizuje i idaje projektu vitalnost.

Večeras u 19,30 na sceni Teatra kabare Tuzla izvesti će se mjuzikl “Kosa” gdje su autori Dž. Ragnij i Dž. Rado, adaptacija ansambl, u režiji Dušanke Belada.

Predstava je nastala u produkciji u. g. akustiKum u okviru projekta kultuRevolucija i predstavlja saradnju između Tuzle, Novog Sad-a i Cetinja (BiH / SRBIJA / CRNA GORA). Predstava je rađena prema motivima istoimenog Broadway mjuzikla iz 1968. te filma Miloša Formana iz 1979. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.